4 appar för möten med energi

Ledare och organisation Av

Det är lätt att fastna i samma, trötta hjulspår när man ska genomföra möten. Samma gamla agendapunkter och samma gamla powerpointpresentationer gör ingen glad. Testa istället någon av de här fyra apparna på nästa möte. De kommer garanterat hjälpa er till mer kreativa och effektiva möten, och funkar oavsett om ni ses digitalt eller fysiskt!

 

Quizza med Kahoot

Färger är roligt och former är roliga! Appen Kahoot är en app för quiz som innehåller båda. Det finns färdiga quiz, men vi tycker allra bäst om att skapa egna frågor. Till exempel kan du testa deltagarnas kunskaper eller låta dem tycka till kring olika alternativ. Du visar frågorna på en skärm och deltagarna använder sina smarta telefoner för att svara. Efteråt ser alla deltagare svaren på den stora skärmen. (Alla ser också vem som svarat snabbast, vilket ofta föder tävlingsinstinkter när vi använder Kahoot på after work…).

Kahoot fungerar precis lika bra via hemsida i mobilen om man inte vill ladda hem appen. Du hittar appen på Kahoots hemsida.

 

Lägg in moment av både fysisk träning och avslappning så orkar deltagarna hålla energin och motivationen uppe längre.

 

Jobba 25, pausa 5. Upprepa!

Dags för ett långkörarmöte och vill inte riskera att ni tappar all energi halvvägs in? Kör mötet enligt pomodorometoden. Upplägget är enkelt: ni jobbar med en sak i 25 minuter, sedan tar ni en paus i fem minuter. I början känns det knäppt att ta en paus så tidigt – ni har ju precis kommit igång! Ta en paus ändå, ni kommer tacka er själva senare. När ni upprepat proceduren totalt fyra gånger får ni en längre paus på 15–30 minuter.

Ta hjälp av en app som håller reda på tiden åt er och plingar till när det är dags att pausa. Sök efter pomodoro där du hämtar appar så hittar du flera varianter.

 

Träna med Försvarsmakten

Forskare verkar överens om att träning underlättar inlärning. Ta en paus i mötet och träna med Försvarsmaktens träningsklubb när energin dalat. De kortare passen tar 10–15 minuter att genomföra, och inget av dem kräver redskap. Med andra ord perfekta att bryta av ett långt möte med! Extra plus för festliga namn på passen som Tänk efter två gånger!, Kom till skott! och Rygg-brak.

Försvarsmaktens träningsklubb hittar du på Försvarsmaktens hemsida.

Meditera med kollegorna

Har vi sparat det konstigaste förslaget till sist? Tycker vi verkligen att du ska meditera med dina kollegor? Absolut! Precis som ett avbrott med träning, kan 10 minuters fokus på andning vara det ni behöver för att få ny energi. Okej, kanske hör ni några obekväma fniss första gången ni testar. Därefter brukar det inte ta lång tid innan ni märker hur skönt det känns att få samla tankarna. Det finns flera appar som hjälper till att guida genom meditationspass i App Store. De flesta av meditationerna kräver betalning, men några är gratis.

 

Söker du mer inspiration till just möten? Läs vår guide om vad du ska säga och göra för att bemöta olika beteenden du säkert redan träffat på i möten!

Kontakta mig

Porträttbild, Maria Backsell, Welingo

Maria Backsell, utvecklingschef

Kontakta säljare